Volgende event: woensdag 20 september 2017

Programma

15:30 - 16:00 Ontvangst
16:00 - 17:00 Sessie: MVC in de praktijk
Jeroen Swart

ASP.NET MVC is een framework voor web development dat gebruik maakt van het Model-View-Controller design pattern. Deze sessie gaat verder dan de eenvoudige voorbeelden en laat zien hoe je ASP.NET MVC toepast in de praktijk. Welke patterns, behalve MVC zelf, komen daarbij kijken, hoe pas je ze toe en combineer je ze tot een goed werkend geheel.

17:00 - 18:00 Sessie: Vijf Visual Studio features die development testing leuk maken
Clemens Reijnen

Testen, leuk, dat meen je niet? Ik heb een hekel aan testen. Unit testen, systeem testen, acceptatie testen noem maar op, het staat in de weg van het 'echte' werk. Wij ontwikkelaars hebben geen tijd voor development testing, het is overbodig de code, de implementatie is perfect, maar het moet van mijn project leider. Tijdens deze demo rijke presentatie worden de features (Data Diagnostic Adapters, Test Impact Analyse, Spec Explorer (is een addon), Lab Management en CodedUI ) van Visual Studio besproken die het development testen leuk, interessant, uitdagend en effectief maken. Je krijgt meerdere handvatten om eenvoudig aan te kunnen tonen dat jouw implementatie perfect is.

18:00 - 19:00 Eten
19:00 - 20:30 Sessie: Developer nieuws van het Microsoft Build event
Marcel Nieuwpoort

In september organiseerde Microsoft in Anaheim, Amerika, een conferentie voor ontwikkelaars genaamd Build (<a href=""http://www.buildwindows.com/"">http://www.buildwindows.com/). Hier werd de volgende versie van Windows, codenaam 'Windows 8' aangekondigd en de impact hiervan voor software ontwikkelaars aan de hand van de volgende versie van Visual Studio, codenaam 'Visual Studio 11' besproken. In de blog van Brian Keller kun je nu al informatie vinden over Visual Studio 11. Windows wordt op dit moment gebruikt door meer dan één miljard mensen en op Build werd getoond hoe je applicaties kunt maken die deze mensen bereiken. Tijdens deze sessie zullen we de highlights van het Build evenement de revue laten passeren met de nadruk op software ontwikkeling en Visual Studio 11.

20:30 - 21:00 Na borrelen met de sprekers
21:00 Einde / afsluiting