Volgende event: woensdag 20 september 2017

Programma

15:30 - 16:00 Ontvangst
16:00 - 17:00 Sessie: Een SharePoint 2010 praktijkvoorbeeld
Robert Jan van Holland

Tijdens deze presentatie zal Robert Jan uiteenzetten hoe SharePoint 2010 wordt ingezet om een applicatie landschap te consolideren en om zo efficiënt mogelijk business processen door middel van workflows in SharePoint te realiseren. Het resultaat is een voor de gebruiker transparant portaal waar middels schermen en taken invloed op de voor de gebruiker van belang zijnde processen kan worden uitgeoefend.

17:00 - 18:00 Sessie: State-of-the-Art beveiliging met Windows Identity Foundation
Michiel van Otegem, Patriek van Dorp

Applicaties beveiligen met een eigen database met gebruikersnamen en wachtwoorden is niet meer van deze tijd. Applicaties moeten steeds vaker met elkaar kunnen samenwerken, ook als ze in verschillende netwerken zitten. De oplossing hiervoor zijn de protocollen voor Identity Federation en Windows Identity Foundation (WIF) biedt de tools om hiervan gebruik te maken in je .NET applicatie. In deze sessie gaan we in op de voordelen van Identity Federation en laten we zien hoe je een applicatie beveiligd met WIF. Hierbij maken we gebruik van de Azure Access Control Service om aan te tonen dat je niet beperkt bent tot je eigen netwerk.

18:00 - 19:00 Eten
19:00 - 20:30 Sessie: Cross platform (iOS, Android, WP7) native Mobile app development met C#
Willem Meints, Roy Cornelissen, Marcel de Vries

Mobile is hot. Veel mensen hebben een smartphone. Drie moderne mobiele Operating Systems van dit moment zijn iOS van Apple, Android van Google en Windows Phone 7 van Microsoft. In deze presentatie willen we laten zien hoe C# ontwikkelaars met hun bestaande skills en kennis ook applicaties kunnen ontwikkelen voor mobile devices. C# en .NET kunnen een verbindende factor zijn tussen alle drie platformen. Door middel van een voorbeeldapplicatie laten we zien hoe we met één taal en relatief weinig extra moeite drie platformen kunnen bedienen.

20:30 - 21:00 Na borrelen met de sprekers
21:00 Einde / afsluiting