Volgende event: woensdag 20 september 2017

Programma

15:30 - 16:00 Ontvangst
16:00 - 17:00 Sessie: Windows Azure in de praktijk
Eelco Koster

Cloud computing is volgens Gartner een technologie die de komende jaren bepalend wordt voor de bedrijfsvoering van de meeste organisaties. Ook Microsoft zet groot in op Cloud computing met hun Windows Azure platform. Tijdens deze sessie zal Eelco Koster een introductie geven van Windows Azure. Aan de hand van praktijk voorbeelden wordt uitgelegd wat de mogelijkheden zijn, en hoe je bestaande applicaties kunt migreren naar Windows Azure.

17:00 - 18:00 Sessie: Wat is jouw excuus om niet te Unit Testen?
Wouter de Kort

Unit Testen, dat doe je toch al lang? Of begin je er iedere keer vol enthousiasme aan om het tijdens een project weer te laten vallen? Traag? Veel werk? Teveel onderhoud? Waar je ook tegen aanloopt, deze sessie laat zien waar unit testen fout gaat en wat je er aan kunt doen. Waar moet je op letten bij unit testen? Welke design patterns helpen je? En welke features bieden Visual Studio 2012 en Team Foundation Server 2012 om dit allemaal makkelijker te maken? Deze sessie is een must als jouw unit tests niet zo vlekkeloos lopen als je zou willen.

18:00 - 19:00 Eten
19:00 - 20:30 Sessie: Best practices in Windows app development
Tom Verhoeff

Elke .NET-ontwikkelaar heeft de basisvaardigheden om Windows 8 apps te ontwikkelen, maar om te komen tot een echte topapplicatie wordt er meer van je gevraagd. In deze sessie worden best practices behandeld die zijn toegepast in de Windows 8 applicaties van Booking.com en de NOS. Vragen als: Hoe ga je om met verschillende schermgroottes en interactiemethodes? Hoe maak je slim gebruik van semantic zoom of snapped view? En hoe zet je livetiles in zonder direct een ingewikkelde backend nodig te hebben? Dat en veel meer zal allemaal de revue passeren.

20:30 - 21:00 Na borrelen met de sprekers
21:00 Einde / afsluiting