Volgende event: woensdag 20 september 2017

Programma

15:30 - 16:00 Ontvangst
16:00 - 17:00 Wat kan TypeScript voor jou betekenen?
Wouter de Kort

Krijg je de kriebels als je iemand over JavaScript hoort? Probeer je JavaScript nog steeds zoveel mogelijk te ontwijken? Deze sessie laat zien hoe TypeScript voortbouwt op JavaScript en hoe het je JavaScript problemen oplost. We kijken naar wat TypeScript is en wat het mogelijk maakt, van zijn object-georiënteerde features tot andere ES6 mogelijkheden. En we kijken naar de belangrijkste vraag: waarom zou jou dit als ontwikkelaar iets moeten interesseren?

17:00 - 18:00 Machine learning
Eduard van Valkenburg

Microsoft Azure Machine Learning is een nieuwe dienst die Microsoft aanbiedt in Azure. Microsoft wil hiermee Machine Learning beschikbaar maken voor een groter publiek en daarnaast het in productie nemen van een Machine learning model veel makkelijker en sneller maken. Om dit mogelijk te maken is een cloud dienst gebouwd die de gebruiker enorm veel werk uit handen neemt maar wel de enorme hoeveelheid kennis die Microsoft en Microsoft Research hebben opgebouwd door de jaren beschikbaar maakt voor eindgebruikers. Daarnaast is het systeem uit te breiden met R scripts in data flows en door middel van een SDK waarmee eigen algoritmes geïmplementeerd kunnen worden en beschikbaar gemaakt voor gebruikers.

Tijdens de sessie zal een korte overview van de dienst worden gevolgd door demo’s van de verschillende stappen in het proces om een machine learning algoritme in productie te nemen.

18:00 - 19:00 Eten
19:00 - 20:30 Web-scale IT: Google, Twitter of Facebook-technologieën binnen enterprise architecturen
Jeroen Swart

Wil je weten hoe Google, Twitter, Facebook, WhatsApp, of Netflix hun IT geschikt maakt voor zware load, hoge traffic en Big Data? Ben je benieuwd hoe technologieën zoals Cassandra, CQRS, Vitess, Hadoop, Azure & HDInsight dit mogelijk maken? Tijdens deze sessie laten we zien hoe Web-scale nieuwe mogelijkheden biedt voor de enterprise architectuur van morgen.

20:30 - 21:30 Na borrelen met de sprekers
21:30 Einde / afsluiting