Volgende event: woensdag 20 september 2017

Programma

15:30 - 16:00 Ontvangst
16:00 - 17:00 Sessie: De gevolgen van (digitale) innovaties
Thijs Broekhuizen

Geavanceerde algoritmes die mooiere schilderijen creëren dan kunstenaars. Een supercomputer die in staat is om in 1 seconde meer smaakvollere gerechten samen te stellen dan 10 chefs in een jaar kunnen. Robotten die nieuwe medicijnen ontwikkelen en testen: sneller en voor minder geld. Zijn kunstenaars, chefs en wetenschappers in de toekomst overbodig? En wat voor gevolgen heeft (digitale) innovatie voor de arbeidsmarkt voor software ontwikkelaars en ons educatiesysteem. Thijs Broekhuizen, universitair hoofddocent aan de vakgroep Innovatiemanagement en Strategie aan de Rijksuniversiteit van Groningen, brengt opheldering aan de vooravond van de ultieme strijd tussen mens en machine. Hij presenteert zijn pleidooi voor de creatieve en intuïtieve mens.

17:00 - 18:00 Sessie: Innovatie met TouchDevelop
Peter Heldens

TouchDevelop is een nieuwe programeer omgeving uit de koker van Microsoft Research. De programeer taal is opgebouwd rond het idee dat een touch-sceen voldoende is om programma’s te maken.

Met TouchDevelop kan je overal programmeren, op elk moment van de dag, waar je ook bent op elk device. Scripts die je maakt, zijn op al je devices, overal en altijd beschikbaar. Dit sluit aan bij de nieuwe generatie gebruikers die gewend is om altijd en overal online te zijn via social media. Met hetzelfde gemak, pak je nu on-the-road nog even je telefoon, om dat laatste idee dat je net in je hoofd opkwam, snel om te zetten in een script en even te testen. Dát is het nieuwe programmeren – On The Go!

Na deze sessie script & publish ook jij jouw ideeën en krijg je direct feedback van jouw vrienden via hun eigen iPad, Android, Windows Phone, Tablet of PC.

18:00 - 19:00 Eten
19:00 - 20:30 Sessie: Microservices in een groot overzicht
Alex Thissen

Microservices is een architectuurstijl die de laatste tijd flink aan populariteit heeft gewonnen. Met microservices komen allerlei aspecten van moderne software development bij elkaar: van een schaalbare solution architectuur, domain driven design, de mogelijkheid tot het werken in onafhankelijke teams met eigen technologiekeuzes tot aan continuous delivery en DevOps. In deze sessie zul je deze facetten de revue zien passeren en samenkomen tot een compleet beeld van microservices. Aan de hand van een implementatie krijg je ook inzicht in het bouwen van een applicatie op basis van dergelijke microservices. Na deze sessie snap je niet alleen wat de term microservices inhoudt, maar heb ook jij een goed overzicht van wat microservices voor jouw applicaties en organisatie kan betekenen.

20:30 - 21:30 Na borrelen met de sprekers
21:30 Einde / afsluiting