Volgende event: woensdag 20 september 2017

Programma

15:30 - 16:00 Ontvangst
16:00 - 17:00 Sessie: Git met Visual Studio en Team Foundation Server
Arjen Steinhauer

Git wordt in de open source community veel gebruikt als source control repository. Nu Microsoft Git heeft omarmt als alternatief van Team Foundation Server (TFS) source control, binnen zowel TFS als Visual Studio Online (VSO), krijgt de Microsoft developer opeens de keuze: welk source control systeem ga ik gebruiken? Deze presentatie laat zien wat de mogelijkheden zijn van Git. Aan de hand van praktijk voorbeelden bij Rabobank Nederland, waar de overstap is gemaakt van TFS source control naar Git, worden de overeenkomsten en verschillen met TFS source control uitgelegd. Het doel is om de developer een goede afweging te kunnen laten maken met de keuze tussen Git of TFS source control.

17:00 - 18:00 Sessie: Building microservice-based applications using Azure Service Fabric
Astrid Hackenberg

Service Fabric is een gedistribueerd platform dat ontwikkelaars helpt om hele schaalbare, betrouwbare en eenvoudig te beheren applicaties te bouwen bestaand uit microservices. In deze sessie worden de verschillende programmeermodellen van Service Fabric behandeld. Je ziet hoe stateful web en enterprise applicaties te bouwen met Reliable Services en Reliable Actors.

18:00 - 19:00 Eten
19:00 - 20:30 Sessie: A lap around Team Foundation Server 2015 en Visual Studio 2015
René van Osnabrugge

Deze zomer is alweer de 6e versie van Visual Studio Team Foundation Server uitgekomen tezamen met een gloednieuwe versie van Visual Studio. En wederom zijn er weer vele nieuwe features bijgekomen die TFS en Visual Studio nog beter en krachtiger maken. In deze demorijke sessie zullen de belangrijkste nieuwe features in zowel TFS als Visual Studio de revue passeren. Denk hierbij aan de nieuwe Agile Tooling, Git integratie, het nieuwe build systeem, IntelliTest en nog veel meer !

20:30 - 21:30 Na borrelen met de sprekers
21:30 Einde / afsluiting