Volgende event: woensdag 20 september 2017

Sessies

FC Groningen: vanuit de kernwaarden naar de volgende stap

Gerard Kemkers / Wouter Frencken

Om een volgende stap in de evolutie van voetbal te maken, steekt FC Groningen veel tijd in innovatie. In Nederland is FC Groningen op dit gebied een toonaangevende club. Zoals bij zoveel innovaties speelt techniek ook in deze organisatie een prominente rol. In deze keynote spreken Gerard en Wouter hoe revolutionaire (IoT) technologie hen helpt om spelers efficienter te laten trainen en om hen een beter spelinzicht te geven.

Van het device via de cloud naar de essentie van IoT

Valéry Jacobs
Track: IoT (11:00 - 11:50)

The Internet of Things is een fenomeen dat al enige tijd bestaat, maar er zijn een paar redenen voor het feit dat het zo’n hype is geworden. Tijdens deze sessie gaat Valery dieper in op wat er allemaal gebeurt op het gebied van devices, de verschillende communicatietechnologieën waar ze mee werken en hoe relevant dit alles is. Aansprekende demo’s, interactie met het publiek en interessante cases zijn de ingrediënten voor deze presentatie. Deze presentatie is bedoeld om iedereen met interesse in devices en de cloud te inspireren en aan te sporen aan de slag te gaan. De content sluit aan op de andere sessies binnen het programma.

Microsoft Azure IoT Suite, overview en demo met RaspberryPI (Windows 10)

Peter de Boer / Richard Nieuwland
Track: IoT (13:00 - 13:50)

In deze sessie wordt een overzicht gegeven van de mogelijkheden rondom Internet of Things oplossingen op Microsoft Azure met de recent gelanceeerde Azure IoT Suite. We geven een overzicht van de verschillende onderdelen van de suite en toepassing hiervan in de praktijk. Daarnaast wordt de combinatie met Cortana Analytics Suite – de machine learning propositie van Microsoft – toegelicht. Na de introductie van de verschillende onderdelen sluiten we af met een hands on demo met een Raspberry Pi die draait op Windows 10 IoT Core.

IoT in de sport, prestatie verbetering door real time informatie

Martijn Krot
Track: IoT (14:00 - 14:50)

Ordina innoveert, adviseert en realiseert oplossingen op gebied van IoT. We leveren hierin business waarde door het inzetten van de juiste IoT platformen op gebied van communicatietechnologie (zoals LoRa), beslissingen (rules, algoritmen, ai etc), en feedback richting de menselijke gebruiker (visualisatie en interactie).

Vanuit een 3-tal door Ordina gerealiseerde praktijk cases worden de ervaringen, uitdagingen en mogelijkheden van IoT in de sport toegelicht. Voorbeelden uit de praktijk die in nauwe samenwerking met (top)sporters en specifieke organisaties zoals de wielerploeg van het Roompot Oranje Peleton, het NOC*NSF, de Faculteit Bewegingswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam, de Koninklijke Nederlandse Roeibond en een profvoetbal club tot stand zijn gekomen.

The challenges of Enterprise Mobility

Nghia Le
Track: Mobile (11:00 - 11:50)

Wat zijn de do's en don't met het implementeren van Mobiele oplossingen die naadloos kan integreren met verschillende backend systemen."

Native mobile development with C# across all major platforms

Roy Cornelissen
Track: Mobile (13:00 - 13:50)

In this session I will introduce you to some of the challenges and choices you run into when you want to build compelling mobile apps. Should you target all mobile platforms? Should it be native? As a C# developer in the Microsoft ecosystem, should you learn all these different languages? Or can you leverage your existing skills?

Conquer the network - making your C# mobile app more resilient to network hiccups

Roy Cornelissen
Track: Mobile (14:00 - 14:50)

Almost every mobile app you will build will be driven by data. In a lot of cases, this data lives on a server or somewhere in the cloud. Crossing the network from a mobile device brings more challenges than you might think at first hand.

Bouw mobiele applicaties met Microsoft Azure

Eelco Koster
Track: Cloud (11:00 - 11:50)

De meeste mobiele applicaties maken gebruik van een internet verbinding of service laag. Alhoewel het maken van een service laag niet heel lastig is, kunnen zaken als authenticatie, tijdelijk offline werken en het regelen van de infrastructuur nog een uitdaging vormen.

In deze sessie leer je hoe je Azure Mobile Apps kunt inzetten om backend services te bouwen die je kunt inzetten voor zowel mobiele apps als traditionele applicaties en hoe je deze backend services laat mee schalen met de populariteit van jouw applicaties.

Azure Active Directory voor Developers

Annejan Barelds
Track: Cloud (13:00 - 13:50)

De tijd dat alle applicaties en gebruikers zich in het corporate netwerk bevinden is voorbij, en daarmee ook de tijd dat Active Directory ‘automatisch’ de authenticatie bij jouw applicaties regelde. En nu steeds meer workloads naar Azure verplaatst worden, is niet Active Directory maar Azure AD de primaire oplossing voor Identity & Access.

In deze sessie neemt Annejan je mee in wat jij als cloud developer moet weten over Azure AD: hoe integreert Azure AD met andere Azure services zoals Azure Web Apps, hoe integreer je je eigen code eigenlijk met Azure AD, en welke rol spelen OpenID Connect en OAuth hierbij?

Azure Logic Apps, the big picture

Valéry Jacobs
Track: Cloud (14:00 - 14:50)

Azure App Service bevat een aantal fundamentele features voor web en mobile development maar daarnaast biedt het ook mogelijkheden om API's te ontwikkelen en deze te integreren met andere API's en SaaS services. Deze sessie geeft een overview van de Logic Apps feature waarmee we diensten aan elkaar kunnen knopen in een business proces. Gerelateerde topics als API apps, API Management en Biztalk Services worden en passant meegenomen om een totaalbeeld te geven van wat Azure ons te bieden heeft op het gebied van integratie en procesautomatisering.

Paneldiscussie