Volgende event: woensdag 20 september 2017

Programma

15:30 - 16:00 Ontvangst
16:00 - 17:00 Sessie: Welcome to the age of Machine Intelligence
Erik van Ommeren

Praten tegen je telefoon, software die objecten in afbeeldingen kan herkennen, een thermostaat die zelf uitzoekt hoe laat de kachel aan moet: kunstmatige intelligentie sluipt ons leven in. Wat betekent dat voor ons? Als gebruiker, als IT-er of vanuit zakelijk perspectief? Het thema is op z’n minst interessant, maar misschien zijn er ook wat minder rooskleurige kanten? En hoe kan je er mee beginnen? Behalve dat inspirerende voorbeelden de revue zullen passeren, voeren we ook discussie over wat het effect is van Machine Intelligence op ons vakgebied: wat staat ons te wachten?

17:00 - 18:00 Sessie: Windows Containers
Arjan ten Brinke

Tijdens deze sessie laten we eerst zien hoe continuous delivery met Windows Container technology kan worden toegepast. Ook geven we een overview van het container ecosysteem waar we ingaan op technologieën zoals Mesos, Marathon, Consul, HA proxy & Kubernetes.

18:00 - 19:00 Eten
19:00 - 20:30 Sessie: Windows 10 at the Core of IoT
Valéry Jacobs

Met de komst van Windows 10 hebben ontwikkelaars een immens groot bereik binnen een geüniformeerd ecosysteem dat desktop en mobile combineert. Met Windows 10 IoT Core wordt dit bereik nog groter door ook de maker community en embedded professionals aan te laten sluiten en het Microsoft IoT platform te verbreden. Deze sessie geeft een update van Windows 10 IoT Core, de toepassingen die mogelijk zijn en wat de nabije toekomst zou kunnen brengen. Demo’s, Raspberry Pi’s en praktijkvoorbeelden bepalen het zwaartepunt van deze presentatie.

20:30 - 21:30 Na borrelen met de sprekers
21:30 Einde / afsluiting