Volgende event: woensdag 20 september 2017

Programma

15:30 - 16:00 Ontvangst
16:00 - 17:00 Sessie: Gamification & New Realities
Erik Kuiper

Vrijwel elke dag hebben we te maken met gamification, zonder dat we er bewust van zijn. Games zijn heel sterk in gedragsverandering en sterke motivatoren. In deze presentatie zal ik laten zien in welke mate games invloed kunnen hebben op gedrag en hoe ze m.b.v. virtual reality nog sterker kunnen worden ingezet.

17:00 - 18:00 Sessie: Software ontwikkelen op Linux of Mac met .NET Core. Waarom en hoe?
Richard de Zwart

Toen ik las dat Microsoft op meerdere OS-en ondersteuning voor .NET ging bieden, begon mijn software hart sneller te kloppen. Eindelijk kon ik mijn geliefde MacBook Pro volledig gaan benutten om .NET software te maken! Maar waarom zou je dat willen? En waarom zou Microsoft een dergelijk pad inslaan? En voor de diehard programmeur die code wil zien: hoe ziet dat er dan uit? En moet ik nu weer alles opnieuw gaan leren?
In een uur tijd probeer ik op deze vragen een antwoord te geven en laat ik je vooral veel code zien. Op mijn Mac. Met Visual Studio Code.

18:00 - 19:00 Eten
19:00 - 20:30 Sessie: Software development Microsoft Hololens
Peter Groenewegen, Hans Postema

De Microsoft Hololens geeft gebruikers een hele nieuwe manier van interactie met hun omgeving. Deze interactie opent een hele nieuwe wereld van toepassingen, die we nog moeten leren bedenken. In deze sessie zal worden ingegaan op de mogelijkheden van de Hololens en hoe wij een Proof of Concept hebben gemaakt om nieuwe idee├źn voor toepassingen te triggeren.

20:30 - 21:30 Na borrelen met de sprekers
21:30 Einde / afsluiting