Volgende event: woensdag 20 september 2017

Sprekers

Erik Kuiper

Erik Kuiper

Atos

Op jonge leeftijd ontwierp Erik games op de Commodore64 van zijn vader. Toen hij zijn tienerjaren bereikte maakte de C64 plaats voor de PC, waar hij voor een Nederlands game magazine een spel publiceerde op cd-rom. Dit smaakte naar meer en doordat Erik tijdens zijn gamestudie veel tijd overhield, besloot hij samen met een vriend een gamesbedrijf op te zetten, dat games produceerde voor Pringles & Microsoft.

Inmiddels werkt Erik voor Atos, waar hij al geruime tijd concepten bedenkt voor virtual reality. Veel van deze concepten hebben te maken met gedragsverandering, waar games een grote rol in kunnen bijdragen.

Daarnaast is Erik parttime docent op HBO instellingen, waar hij studenten doceert over de kracht van games & virtual reality.

Richard de Zwart

Richard de Zwart

Get There

Richard is een software-bouwer pur sang. Hij maakt al 25 jaar dagelijks mooie dingen en is er van overtuigd dat software maken een vak is en geen kunstje. Een vakman moet zichzelf blijven ontwikkelen, zijn vaardigheden aanscherpen en zijn tools vernieuwen. Vanuit die overtuiging blijft Richard nieuwe ontwikkelingen volgen en uitproberen om ze op hun bruikbaarheid te kunnen beoordelen.

Peter Groenewegen

Peter Groenewegen

Xpirit

Peter heeft meer dan 15 jaar ervaring met de Microsoft Stack. Zijn focus ligt op het maken van eenvoudige begrijpelijke oplossingen. Hij helpt software development teams met o.a. UI testing, Unit testing en hun CI/CD pijplijn.

Peter is actief op StackExchange en heeft naast Microsoft's MVP status ook een CSDP certificatie bij het IEEE.

Hans Postema

Hans Postema

NV Nederlandse Gasunie

Hans is sinds 2000 werkzaam bij de ICT GIS afdeling van de Gasunie en houdt zich daar oa. bezig met de nieuwe ontwikkelingen op het GIS gebied. Vanuit die rol is Hans nauw betrokken bij het 3D vast leggen van leidingen en stations die door de Gasunie gebouwd en onderhouden worden en de mogelijkheden die het gebruik van die data middels VR en AR kan bieden.