Volgende event: woensdag 20 september 2017

Programma

15:30 - 16:00 Ontvangst
16:00 - 17:00 Sessie: Continuous Delivery in de praktijk
Erwin Staal

Continuous delivery is een methodiek die er op gericht is om nieuwe features zo snel en efficient mogelijk in productie te krijgen. De implementatie hiervan levert veel op maar is niet gemakkelijk en gaat gepaard met veel uitdagingen. In deze sessie laat ik je zien hoe we Continuous Delivery bij mijn huidige klant hebben geïmplementeerd en welke keuzes we daarbij hebben gemaakt. We kijken naar de theorie achter Continuous Delivery en zien hoe we door middel van onder andere TFS 2015 en Octopus Deploy onze services op ieder gewenstmoment met één druk op de knop releasen naar de Microsoft Azure Cloud.

17:00 - 18:00 Sessie: Deep dive in Windows Server Containers en Docker
Cornell Knulst

Met de introductie van Windows Server 2016 TP3 in augustus 2015, bracht Microsoft samen met Docker de container technologie naar het Windows-platform. Afgelopen september is Windows Server 2016 vrijgegeven voor het publiek. Maar wat betekent dat voor mij als een ontwikkelaar of voor ons als een onderneming organisatie? Welke tooling is beschikbaar voor het leveren van containers op de Microsoft-stack? Waarom moeten we ons druk maken over containers op Windows als we ASP.NET Core ook op een Linux container kunnen draaien?

Dit zijn zomaar een paar vragen die we gaan beantwoorden in deze dep-dive sessie. We zullen kijken naar de onderliggende implementatie van containers binnen de Windows-architectuur maar ook naar de tooling en de verschillende cloud opties. Ten slotte zullen we onze ervaringen delen van het draaien van Windows containers in productie.

18:00 - 19:00 Eten
19:00 - 20:30 Sessie: ASP.NET ontwikkeling op Google Cloud Platform
Matt Feigal, Ufuk Haciogullari, Stefan Hogendoorn

Het Google Cloud Platform, dat bekend staat om de hoge kwaliteit van het netwerk, snelle provisioning van Virtual Machines, sub-minute billing en een rijke verzameling services, biedt sinds enige tijd de mogelijkheid om ASP.NET applicaties te draaien.

In deze sessie laten we een aantal onderwerpen de revue passeren:

  • het draaien van ASP.NET applicaties op Google Compute Engine
  • het bouwen van ASP.NET core applicaties vanuit de Cloud Shell in de browser en de deployment naar Google App Engine of Google Container Engine?
  • het gebruik van PowerShell cmdlets en Google Cloud Visual Studio plugin om cloud resources te managen
  • het gebruik van .NET libraries om verschillende Google Cloud services, zoals Cloud Storage, Pub/Sub, BigQuery en Vision API te integreren

Verder deelt Ralph Ligtenberg from Travix (Cheaptickets.nl) zijn ervaringen met het migreren en het draaien van hun .NET applicaties op Google Cloud Platform. Stefan Hogendoorn zal in een hands-on deel van de sessie een aantal codelabs (onder andere over de integratie met de Cloud Vision API) bespreken.

20:30 - 21:30 Na borrelen met de sprekers
21:30 Einde / afsluiting