Volgende event: woensdag 20 september 2017

devNetNoord

devNetNoord is een platform voor en door Noord Nederlandse .NET developers. Het idee hiervoor is ontstaan tijdens een gesprek tussen een aantal personen die in Noord Nederland betrokken zijn bij diverse .NET projecten.

Tijdens een gesprek over het nieuwe Microsoft en de bijbehorende open source community kwamen wij tot de conclusie dat er binnen de .NET omgeving niet heel veel gebeurt op het gebied van kennisdeling, netwerken en community evenementen. Datgene wat er wel gebeurt vindt veelal plaats in het westen van Nederland.

Volgens ons doet dit onvoldoende recht aan de relatief grote hoeveelheid .NET projecten en developers die we in Noord Nederland hebben. Vandaar dat we met Gasunie, KPN, Quintor en Microsoft de handen ineen hebben geslagen, en devNetNoord zijn begonnen.

Zoals gezegd hebben we 3 doelen voor ogen.

  • Kennisdeling

Door middel van diverse presentaties en bijeenkomsten met interessante onderwerpen willen we bereiken dat het kennisniveau van de Noord Nederlandse ontwikkelaars op een hoger niveau komt te staan. We willen zoveel mogelijk mensen bereiken door de kosten laag te houden, en het evenement in de regio te organiseren, zodat het voor iedereen bereikbaar is. Tevens is het voor ons belangrijk om aan te sluiten bij de dagelijkse praktijk en niet alleen toekomstverhalen te vertellen.

  • Netwerken met mede .NETters

Het is altijd leuk om met mensen in contact te komen die met dezelfde technologieën, oplossingen en problemen bezig zijn in een andere omgeving. Bovendien is het een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen, en kennissen van langer geleden weer tegen te komen.

  • Community vorming

Door een noord nederlandse .NET community te vormen ontstaat er een platform waar leuke initiatieven, bijeenkomsten en events kunnen worden georganiseerd met een herkenbaar karakter. Iedere developer kan zich hierbij aansluiten en al naar gelang zijn/haar eigen interesses deelnemen aan de community.

Bedrijven

devNetNoord wordt mogelijk gemaakt door KPN, Gasunie en Quintor.

KPN

KPN is de toonaangevende leverancier van Telecommunicatie- en IT-diensten in Nederland en biedt consumenten vaste en mobiele telefonie, internet en televisie. Voor zakelijke klanten verzorgt KPN complete Telecommunicatie- en IT-oplossingen. KPN IT Solutions (voorheen Getronics) biedt wereldwijd ICT-diensten aan en is marktleider in de Benelux op het gebied van infrastructuur- en netwerkgerelateerde IT-oplossingen.

Gasunie

Gasunie is een Europees gasinfrastructuurbedrijf. Het netwerk van Gasunie is één van de grootste gastransport hogedruknetten in Europa. De jaarlijkse doorzet van gas bedraagt circa 125 miljard kubieke meter.

Wij zijn de eerste aanbieder van onafhankelijk gastransport met een grensoverschrijdend netwerk in Europa. We bieden onze transportdiensten aan via onze dochterondernemingen Gas Transport Services B.V. (GTS) in Nederland en Gasunie Deutschland in Duitsland. Daarnaast bieden we ook andere diensten aan op het gebied van gasinfrastructuur, waaronder gasopslag en LNG-aanvoer.

Wij beschouwen de wensen van onze klanten als onze voornaamste drijfveer. Wij streven naar het realiseren van de hoogste standaarden op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid, efficiency en duurzaamheid. Mede door de betrouwbaarheid en strategische ligging van het Gasunie-transportnet ten opzichte van groeiende internationale gasstromen vormt Gasunies transportnet het hart van wat de 'gasrotonde' van Noordwest-Europa wordt genoemd.

Quintor

Quintor is een toonaangevend bedrijf op het gebied van Agile software development, Enterprise Java / .NET technologie en mobile development. Vanuit onze vestigingen in Groningen en Amersfoort ondersteunen wij onze klanten bij de uitdagingen die grootschalige enterprise projecten met zich meebrengen. Quintor beschikt over een Software Factory waarin wij inhouse projecten voor onze klanten uitvoeren.

Quintor werkt volgens een Agile principe: we stellen met de klant de doelen en leveren vervolgens stap voor stap werkende software op die de hoogste businessvalue oplevert. Hierbij kunnen wij maximaal anticiperen op verandering en realiseren we systemen binnen tijd en budget. Quintor biedt klanten lagere kosten, een snellere time-to-market en systemen die aansluiten op business wensen.

Organisatie

De organisatie van devNetNoord bestaat uit: Albert Alberts (KPN), Hans Duifhuis (KPN), Gert Jan Spoelstra (Gasunie), Jeroen Swart (Quintor), Karen van der Meulen (Quintor), Dick Dijkstra (Google) en Ruud Groeneveld.

Albert Alberts

 

Hans Duifhuis

Teamleider bouw bij een KPN afdeling in Groningen die met name bezig is met ontwikkelingen in .Net van mail-, IP- en SharePoint-diensten en het mobiele ISP van KPN.

Gert Jan Spoelstra

Gert Jan is ICT Consultant binnen de IT-afdeling van Gasunie. Hij houdt zich voornamelijk bezig met ALM, TFS en Managed PKI. Binnen het team waar in hij werkzaam is worden systemen ontwikkeld en onderhouden die gebruikt worden voor het meten en toewijzen van volumes en kwaliteiten van gas. Deze systemen zorgen 24*7 voor actuele informatie die op 5-minuten basis uit het hele land wordt verzameld en door middel van diverse webapplicaties wordt getoond. Er wordt hierbij onder andere gebruik gemaakt van Microsoft SQL server, Visual Studio, Team Foundation Server, Sharepoint en Biztalk.

Jeroen Swart

Jeroen is .NET architect en verantwoordelijk voor de Microsoft competentie bij Quintor. Zijn focus ligt op het gebied van ALM en Web development. Jeroen is al sinds 1996 werkzaam als developer/architect met een zeer breed scala aan Microsoft-producten en -tools. Daarbij heeft hij een brede ervaring opgebouwd met software ontwikkeling en .NET, maar ook producten als Sharepoint en CRM/xRM.

Karen van der Meulen

 

Dick Dijkstra

 

Ruud Groeneveld

Vanaf 1975 actief in ICT en Commercie. Oprichten en uitbouwen van ISP HetNet bij KPN.
Microsoft watcher, HP/Brocade watcher, hardware/netwerk hobbyist.